Hoe krijgen fox red labs hun kleur?

Een vossenrode Labrador is gewoon een variant van geel. De schaduw van geel die nodig is om de rode kleur te produceren, wordt gecontroleerd door een pigment genaamd pheomelanine dat wordt gecontroleerd door nog eens twee verschillende sets genen, A en C. Een rood laboratorium is een variatie op geel, en elke rode hond heeft die twee essentiële kleine e-genen die zwart en bruin uitschakelen. Maar dan begint het een beetje ingewikkelder te worden.

Wacht even, we zullen proberen het een beetje te vereenvoudigen. Het concentreert zich op een pigment dat pheomelanine wordt genoemd. Dit pigment is verantwoordelijk voor de diepte van de rode kleur in de vacht van het gele laboratorium. En het wordt bestuurd door twee verschillende sets genen.

Een fox red lab is geen apart ras, maar gewoon een kleurvariatie van het gele spectrum van Labrador Retrievers. Hun jassen zijn donkerder dan je typische gele Labrador, met overal rode highlights. Als Labradors wilde dieren waren, zouden rode jassen inderdaad zeldzaam zijn. Het e-gen dat de productie van eumelanine uitschakelt, is zelf recessief.

Puppy's hebben dus alleen jassen op het gele spectrum als ze het e-gen van beide ouders erven. Vervolgens wordt de exacte hoeveelheid pheomelanine die puppy's produceren gemoduleerd door een of meer andere genen, om crème of rode vacht te produceren. De meeste vossenrode labradors hebben hetzelfde temperament en dezelfde persoonlijkheid als zwarte, chocolade en gele broers en zussen. Het exacte gewicht en de lengte van uw hond zullen enigszins variëren, afhankelijk van of het mannelijk of vrouwelijk is, voor welke eigenschappen uw fokker heeft gefokt, en of het meer American Lab-kenmerken of English Lab-eigenschappen vertoont.

Fox Red Lab Persoonlijkheid en temperamentEr is geen verschil in persoonlijkheid tussen een rode vos en een gewoon Lab. fox red labs worden beschouwd als raszuivere Labradors, tenzij ze worden gemengd met een ander ras, zoals in het geval van designerhondenrassen zoals de Labradoodle. Dit komt omdat de frequentie van geelgekleurde pups veel hoger is dan de frequentie van vossenrode pups. Labs zijn geweldige honden voor gezinnen met kinderen en hebben een speelse, vriendelijke energie die zowel geduldig als avontuurlijk kan zijn voor het leven met kinderen.

Dus statistisch gezien, als een wilde populatie Labradors willekeurig fokt, nesten van rode puppy's zouden zeer ongebruikelijk zijn. Red Fox Labs hebben ook korte en dikke dubbele jassen, die bestaan uit het buitenste beschermhaar (dat vuil en vocht afstoot en beschermt tegen elementen zoals schadelijke UV-stralen en sneeuw) en een zachte binnenvacht (die helpt ze te isoleren en hun lichaamstemperatuur te reguleren). Gele labs waren niet zo geschikt voor jagers op wilde vogels omdat hun lichte jassen gemakkelijk van een afstand te zien waren. Sommige fox red labrador retrievers kunnen een sterke instinctieve prooidrift vertonen en andere huisdieren achtervolgen, maar een goede training tijdens het puppyschap kan het gedrag afwenden.

Rechters hebben echter de neiging om ze minder gunstig te markeren in vergelijking met hun traditionele en lichter gekleurde Lab-tegenhangers. Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, zien niet alle rode vossenlaboratoria er hetzelfde uit, sommige hebben lichtere vossenrode tinten, terwijl andere aanzienlijk donkerdere vossenrode tinten hebben. Bijvoorbeeld, een fox red labrador retriever heeft de neiging atletischer te zijn en een Vizsla is aanzienlijk kleiner. Dus zolang je voorbereid bent op een actieve, slimme en zeer sociale hond, kan een fox red Lab geweldig voor je zijn.