Hoe weet je of een laboratorium raszuiver is?

Als je probeert erachter te komen of je dat hebt gedaan. De beste manier om een raszuiver laboratorium te onderscheiden van een gemengd laboratorium, is door hun uiterlijk en hun gedrag te analyseren. Genetische tests zouden ook moeten helpen met een nauwkeurigere analyse. De Labrador ontvangt van elke ouder een gen.

Als de Labrador twee recessieve genen ontvangt, kan de kleur van de vacht van de hond een beetje afwijken, zelfs als het een raszuiver ras is. Zwart kan een beetje stoffig of houtskool zijn; chocolade kan zilver of taupe zijn, en geel zoals champagne. Een andere manier om te bepalen of je een raszuivere Labrador in je midden hebt, is door naar hun stamboom te kijken. DNA-testen zijn de meest nauwkeurige manier om te bepalen of uw Labrador raszuiver is.

U kunt op twee manieren een monster van uw hond krijgen. De ene is een eenvoudig wattenstaafje op de wang en de andere is door bloedafname. De moeder van mijn eigen rode Lab had er een, en een paar witte haren op de tenen of onder de kin zijn ook niet ongebruikelijk. Soms komt er een mismerk (een merk dat verboden is in de rasstandaard) voor omdat de Labrador niet raszuiver is.

U vraagt zich misschien af of de visuele tekenen van raszuivere Labrador voldoende zijn om de stamboom van uw hond te identificeren. Als de Labrador oogranden heeft zonder pigmentatie of een andere kleur dan zwart of chocolade, kunt u reden hebben om te vermoeden dat het een gemengd laboratorium is. Ten eerste moet aan specifieke visuele normen worden voldaan om een hond als een raszuivere Labrador retriever te beschouwen. In de AKC zijn de stamboomdocumenten voor een gecertificeerde Labrador tot vier generaties online te vinden.

Labrador retrievers zijn een schattig en populair hondenras dat een geweldige aanvulling kan zijn op uw huishouden. De eerste is door uw Labrador te bekijken en deze te beoordelen op basis van hun fysieke uiterlijk. Het is duidelijk dat als hij eruitziet als een chihuahua, je beste gok en mijn beste gok is dat hij een chihuahua is, in plaats van een puur gefokte Labrador. Het is belangrijk om te begrijpen dat, tenzij je wilt dat je Labrador concurreert, de vraag of ze raszuiver zijn of niet, er niet toe doet.

Het is zelfs mogelijk om een raszuivere Labrador te krijgen met bruine punten (zoals een rottweiler) of stukjes gestroomde vacht. Idealiter moet u, voordat u een Labrador koopt, eerst vragen om de relevante documenten te zien, zodat u weet dat u een raszuiver laboratorium krijgt. Als de witte vlekken voorbij dit punt reiken of de Labrador andere markeringen heeft zoals zwarte of bruine vlekken, is de kans groot dat het Lab een gemengd ras is. Deze kenmerken, gecombineerd met haar gembervacht, betekenen dat maar heel weinig mensen haar als Labrador herkennen.

Deze vraag is een vrij terechte zorg, aangezien rasnormen vrij streng zijn, en je weet nooit of je Lab een kruising is of niet.