Is een fox red lab een echt lab?

Het Red Fox Lab, ook wel bekend als de Ruby Labrador, is een prachtige hond. Hij is een Labrador Retriever zoals elke andere, maar met de kleur van een rode vos. Ondanks dat hij als rood van kleur wordt bestempeld, is hij technisch gezien gewoon een diepere tint van de traditionele gele Labrador. Ze zijn een echte, puur gefokte Labrador, met een geschiedenis die teruggaat tot de vroegste dagen van het ras.

Het red fox lab is een minder bekende kleurvariant van de Labrador Retriever. Labs zijn meestal verkrijgbaar in geel, zwart en chocolade. Een minder vaak voorkomende waargenomen tint is echter 'rood'. Ondanks dat het een unieke vachtkleur heeft, is het fox red lab raszuiver en behoudt het alle geliefde kwaliteiten van de Labrador Retriever.

Ik verkoop nu één nest per jaar rode labs met mijn moeder en een vader van Keepsakes Labradors die rode reutjes hebben met AKC-kampioenen in stamboom. Af en toe hebben Red Fox Labs iets diepere roze kenmerken rond hun snuit, hetzij in huidpigmentatie of huid. Gemiddeld zal een vossenrood mannetje ongeveer 22,5 tot 24,5 centimeter lang en 65 tot 80 pond zwaar zijn als volwassen volwassene. Zoals de meeste kleuren Labrador in de vroegste geschiedenis van het ras, vind ik het jammer om te zeggen dat de meerderheid van de vossenrode labradors bij de geboorte werd geruimd.

De American Kennel Club beschouwt gele laboratoria als honden variërend van een lichte crèmekleur tot roestig rood. Labs hebben een dubbele vacht, die bestaat uit 'weerbestendige' beschermharen die een zachte ondervacht bedekken die helpt om ze te isoleren en hun lichaamstemperatuur te reguleren. Eigenaren weten het verschil misschien niet, maar echte vossenrode labradors hebben een vachtkleur die niet te onderscheiden is van een vos. Net zoals er veel tinten geelgekleurde labs zijn, zijn er ook veel tinten vossenrode labradors.

Ik heb een Engels Red Fox-lab, en zijn temperament is heel anders dan het Engelse gele lab dat ik had voor mijn rode vos. Ze hebben ook een officiële rasclub (The Labrador Retriever Club Inc) die werd opgericht in 1931 om rasgezondheid en standaardisatie en duurzaam fokken te bevorderen. Uiteindelijk zijn red fox Labs echter een genetische variatie van gele Labs, daarom categoriseert de AKC ze samen. Er is niet zoveel controverse rond de vossenrode labrador in vergelijking met sommige van de andere gekleurde Labradors, zoals het zilveren Lab, maar toch zijn er enkele Labradorliefhebbers die hem niet als een raszuivere Labrador beschouwen.

In de moderne tijd worden veel Red Fox Labs ingezet als therapiehonden om vreugde en geluk in het leven van anderen te brengen. Ik denk dat vanwege de relatieve zeldzaamheid van Red Labs in vergelijking met de andere kleuren, ze bijna als een beetje 'exotisch' worden gezien, dus als mensen er een zien, zijn ze des te opvallender.