Is een fox red lab een raszuiver ras?

Het Red Fox Lab, ook wel bekend als de Ruby Labrador, is een prachtige hond. Hij is een Labrador Retriever zoals elke andere, maar met de kleur van een rode vos. Ondanks dat hij als rood van kleur wordt bestempeld, is hij technisch gezien gewoon een diepere tint van de traditionele gele Labrador. Sommige mensen beweren dat rode labs worden gekruist met een Vizsla en niet echt raszuiver zijn.

Dezelfde beweringen zijn gedaan over Silver Labradors. Ze zijn een echte, puur gefokte Labrador, met een geschiedenis die teruggaat tot de vroegste dagen van het ras. Het red fox lab is een minder bekende kleurvariant van de Labrador Retriever. Labs zijn meestal verkrijgbaar in geel, zwart en chocolade.

Een minder vaak voorkomende waargenomen tint is echter 'rood'. Het is bekend dat er minder vossenrode Labrador Retrievers zijn in vergelijking met andere kleuren van de Labrador Retriever. Dit roept de vraag op, zijn vossenrode labradors eigenlijk raszuivere rassen?. Eigenlijk is er niets te twijfelen aan de zuiverheid van het ras, aangezien we de geschiedenis van Fox Red Labs al bespraken.

Fox Red Labradors zijn raszuivere Labradors met een donkerdere vachtkleur die is geërfd van zijn voorouders. De AKC en alle andere grote kennelclubs over de hele wereld erkennen het fox red lab als een raszuiver en een tint geel. Meestal zijn labs erg sociaal en vriendelijk met allerlei soorten honden, wat meestal betekent dat speeltijd in het park het beste kan worden besteed aan rondrennen met hondenvrienden of apporteren. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te denken dat Labradors hun oorsprong vinden in Labrador, Canada, kwamen deze honden eigenlijk uit Newfoundlands.

Omdat het ongebruikelijk is in vergelijking met de zwarte, blekere gele en chocoladetinten, twijfelen sommige mensen aan de rode Labradors stamboom. Dit zijn beide geweldige alternatieve vormen van lichaamsbeweging die je Lab zowel mentaal als fysiek uitdagen. Hoewel het niet duidelijk is wanneer de vossenrode labrador is ontstaan, waren ze toen vrij gewoon. Eigenlijk is het belangrijk dat u een verantwoordelijke fokker identificeert wanneer u een Fox Red Lab-puppy mee naar huis wilt nemen.

Ik noem deze speciale Labrador „Fox red labrador” graag omdat de naam perfect bij de vachtkleur past. Bovendien, hoewel Vizsla's qua grootte op Labradors lijken en vergelijkbare temperamenten hebben, zijn ze veel slanker dan de goed gebouwde Labrador. Een gele Labrador met een meer prominente pheomelanine heeft een donkerdere vachtkleur, zoals bij Red Fox Labs. De ongeëvenaarde ophaalvaardigheden van Labradors bleken waardevol voor vissers en jagers in het begin van de 19e eeuw.

Geen enkele echte fokker kan u een perfecte vossenrode vachtkleur garanderen, omdat de vachtkleur verandert naarmate de Fox Red Lab-puppy's ouder worden. Dit betekent dat ze een grotere kans hebben om rood te zijn, omdat het uiterlijk niet uitmaakt voor de jager of de gejaagde.