Waar kwamen Red Labs vandaan?

Labrador Retrievers zijn afkomstig uit Newfoundland waar ze werden gebruikt als jachtgenoten of waterhonden. Er wordt beweerd dat Red Fox Labs eigenlijk de originele 'gele' variant was. Vroege foto's van het ras suggereren dat de gele variatie eigenlijk veel donkerder was dan de blekere tinten geel, die we vandaag zien. Ze zijn een echte, puur gefokte Labrador, met een geschiedenis die teruggaat tot de vroegste dagen van het ras.

Het red fox lab is een donkerrode tint gele Labrador Retriever. Deze intelligente, aanhankelijke, loyale honden werden oorspronkelijk gefokt als jachtgenoten, maar zijn nu ook populaire huisdieren. Meestal afkomstig uit American Lab-lijnen, hebben ze een hoge prooidrift, zakken energie en reageren ze goed op positieve training. Om het goed te doen in een gezinswoning hebben ze veel aandacht, socialisatie en hulp nodig om kalm te blijven in het licht van dat Labradorable enthousiasme voor het leven.

Ze wegen ongeveer 65 pond, zijn ongeveer 22 centimeter lang en leven ongeveer 12 jaar. Vandaag delen we de raskenmerken, kenmerken en gedragingen die u van een Red Fox Lab-puppy kunt verwachten terwijl ze groeien en zich ontwikkelen. Inclusief leuke week na week foto's van hun ontwikkeling. We geven je de beste tips voor het trainen van je werkende fox red Lab en voor het vinden van een gezonde, vriendelijke puppy uit deze kleurlijnen.

Een fox red lab is geen apart ras, maar gewoon een kleurvariatie van het gele spectrum van Labrador Retrievers. Hun jassen zijn donkerder dan je typische gele Labrador, met overal rode highlights. Eigenlijk is er niets te twijfelen aan de zuiverheid van het ras, aangezien we de geschiedenis van Fox Red Labs al bespraken. fox red labradors zijn raszuivere Labradors met een donkerdere vachtkleur geërfd van zijn voorouders.

De AKC en alle andere grote kennelclubs over de hele wereld erkennen het fox red lab als een raszuiver en een tint geel. We hadden een fox red lab teef in de jaren 90, ze kwam uit de Chasend lijn (Chasend Bronze Eagle) de fokker fokte choc's zwart geel %26 rode labs, ze had toen ongeveer 19 werkende geweerhonden. Een andere controverse is het feit dat fokkers van vossenrode labrador een veel hogere prijs vragen dan fokkers voor de meer traditionele kleuren van het ras. Naarmate de jaren vorderden, werden lichtere tinten gele Labradors populairder en werden de rode of donkere tinten van de vos minder in de mode.

Duke was zwart totdat je hurkte en je vingers door zijn vacht haalde met de zon achter zich, hij was een regenboog van goud, Rood en geel,. Er wordt vermoed dat vroege fokpraktijken doelbewust selecteerden voor traditionele kleuren en vossenrood negeerden omdat ze vreemd waren. Fox Red Lab wordt echter niet erkend als een aparte kleur door de organisatie en vele andere grote kennelclubs over de hele wereld. Ondanks dat het een unieke vachtkleur heeft, is het fox red lab raszuiver en behoudt het alle geliefde kwaliteiten van de Labrador Retriever.

In feite zijn Labrador retrievers de afgelopen decennia enkele van de rassen geworden die moeten verslaan in veel gehoorzaamheids- en behendigheidswedstrijden voor honden. Gebruik een goede borstel die is ontworpen voor jassen met dubbele coating om de vacht van je foxy rode labrador in topvorm te houden. Fox red Labradors zijn bijna kopieën van traditionele laboratoria in verhouding tot hun uiterlijk en grootte. Ik heb een Red Fox Lab, ik haalde hem uit een reddingscentrum, hij werd gedumpt en leefde uit zwarte tassen enz.

Hij was pas 1 jaar oud. Zoals je kunt zien, terwijl een fox red lab gewoon een variatie is op de tinten in de gele Labrador retriever, is het een variatie die verbluffend en zeer aantrekkelijk is voor Labrador-liefhebbers. Het opzoekende, sportieve karakter van dit ras in combinatie met hun donkerdere rode kleur maakte ze zeer aantrekkelijk voor jagers. Omdat de vachtkleur ongebruikelijk is, vooral in vergelijking met andere traditionele Lab-kleuren zoals zwart, chocolade en bleker gele tinten, twijfelen sommige hondenliefhebbers aan de zuiverheid van vossenrode Labradors.