Wat is de zeldzaamste kleur van de labrador?

Silver Labrador Silver Labradors zijn verreweg de zeldzaamste van alle kleuren. Deze honden hebben een lichtgrijze tot blauwe kleur die er zilver uitziet in het zonlicht. Deze Labradors worden vaak aangezien voor Weimaraner-mixen vanwege hun zilveren vacht. Ondanks dat het geen wenselijke kleur was toen het ras voor het eerst begon, heeft Chocolate Labs naam gemaakt in de showring.

Ze zijn er in alle tinten bruin, van een lichte lever tot donker mahonie. Er zijn veel verschillende Labrador-kleuren, maar de zeldzaamste is waarschijnlijk driekleurig. Dit is een Labrador Retriever met witte aftekeningen op zijn borst en voeten, evenals een zwart zadel. De Silver Labrador Retrievers zijn de zeldzaamste van alle zes erkende labradorcoatings.

Vaak verwarren mensen zilveren laboratoria als vermengd met het Weimaraner-ras. De zilveren laboratoria zijn echter raszuiver en een van de zes erkende labradorvachtkleuren op basis van onderzoekers. De kleurtint van witte labradors wordt beschreven als de „bleekste versie van bruine en gele tint. De onderstaande tabel heeft de verschillende zwarte Labrador-genotypen aan de bovenkant, en de chocoladegenotypen langs de zijkant.

Chocolate Lab is waarschijnlijk de grootste Labrador omdat ze meer wegen dan geel en zwart Lab, gele Labs zijn meestal groter en slanker dan de chocolate Labs, ook, het geslacht van het Lab is een enorm effect omdat mannelijke laboratoria doorgaans groter zijn dan de vrouwtjes. Het duurste kleurenlab is chocolade omdat het de zeldzaamste is, zo typisch, ze zijn de duurste, en aangezien zwart de meest populaire kleur is in Labradors, kunnen ze de goedkopere zijn. Hoewel deze verklaring niet wetenschappelijk is bewezen, hebben de fokkers de variëteit vastgelegd in het gedrag van alle kleurcoatings van labrador retrievers. Niet alle zilveren Labradors hebben last van dit probleem en vachtverdunning leidt niet altijd tot vacht- en huidproblemen.

Het enige nadeel van chocoladelabordors is dat ze vatbaarder zijn voor gezondheidsproblemen en een kortere levensduur hebben dan andere kleurtypen labrador retrievers. Gele Labradors zijn de kleinste op basis van een Britse studie waaruit bleek dat de Yellow Labs minder wegen dan Black and Chocolate Labs, maar de grootste factor om te bepalen welke kleur Lab het kleinst is, is het geslacht van de hond. Afgezien daarvan zijn gele laboratoria zeer trainbaar en uitgerust om te werken als service- of zoek- en reddingshonden, omdat ze als hardwerkend worden beschouwd zoals zwarte labradors. Maar wat maakt een Labrador bruin, zwart of geel? En hoe zit het met Silver Labradors? Waar komt deze nieuwe en controversiële vachtkleur erin? Gele Labradors staan vooral bekend om hun iconische prestaties als geleidehonden, ze zijn ook perfect in de showring.

Een laatste ding over Black Labs is dat sommige mensen denken dat ze agressiever zijn, en je kunt hier de waarheid over de agressie van Black Labrador leren. De zwarte Labradors zijn mensenbehagers, wat betekent dat ze gemakkelijk te trainen zijn, ze zijn ook de slimste van alle andere kleuren die het trainen nog gemakkelijker kunnen maken. In de praktijk is er een breed scala aan tinten gele Labrador-kleur, van bleekste crème tot rijkste vossenrood.