Welk soort lab is het slimst?

Black Labs staan bijvoorbeeld hoog aangeschreven als een werkhond, waardoor ze over het algemeen worden beschouwd als de meest intelligente en snelle leerlingen. labradors worden over het algemeen beschouwd als slimme honden en staan op de zevende plaats voor het slimste hondenras ter wereld. De labrador retriever is een van de meest intelligente hondenrassen. In feite zijn het de 7e slimste honden als het gaat om gehoorzaamheid en werkende intelligentie.

Maar wat de Labrador echt slim maakt, zijn hun superieure ophaalinstincten en het vermogen om zich gemakkelijk aan te passen aan omgevingen en situaties. Zoals we al zeiden, staat de Labrador retriever in de top 10 voor hondenintelligentie. Maar hoe zijn we tot deze conclusie gekomen? Wie heeft het onderzoek gedaan en hoe hebben ze de intelligentie van honden gemeten? De enige lijst met slimste hondenrassen is grotendeels toegeschreven aan hondenpsycholoog en PhD, Stanley Coren. Hoewel hij de studie leidde, kreeg hij hulp van 199 van de beste rechters van het gehoorzaamheidsproces in Noord-Amerika.

Alleen hondenrassen die minstens 100 evaluaties hebben ontvangen, kwalificeerden zich voor het eindklassement van Coren. Vanwege de extreme populariteit van de Labrador in Noord-Amerika, kwalificeerden ze zich in dit geval gemakkelijk. De Labrador Retriever presteerde uitzonderlijk goed. Zo goed, dat ze gemakkelijk de top 10 van slimste hondenlijst haalden als het 7e best presterende hondenras.

Handig is dat de top 10 ook de slimste categorie rassen is. Als je meer tijd doorbrengt met therapie- en hulphonden, zou je kunnen denken dat gele Labs de hoogste intelligentie zijn van elk ander kleurenlab. Als het echter om chocolaatjes gaat, denken velen dat ze minder intelligent zijn dan Labrador Retrievers van andere kleuren, en daar is eigenlijk een legitieme reden voor. Als je jachthonden in het veld volgt, heb je misschien de neiging om te denken dat zwarte Labs meer intelligentie hebben dan andere kleuren, omdat er gewoon meer zwarte Labs in die wereld zijn.

Labrador Retrievers zijn gerangschikt als het 7e slimste hondenras van 138 verschillende rassen. Ze worden beschouwd als een van de meest intelligente hondenrassen. Ze hebben ook een bovengemiddeld ophaalinstinct, en ze kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties, waardoor ze veel slimmer zijn dan andere rassen. Als je een Labrador Retriever hebt of overweegt er een te kopen, vraag je je misschien af hoe slim ze zijn.

Als je hebt gemerkt dat chocolate Labs minder intelligent, minder braaf en spastischer zijn dan Labs met andere kleuren, is het misschien niet jouw verbeelding. Dit zijn natuurlijk slechts generalisaties; er zijn gekke maar knuffelige meisjeslaboratoria en zeer gemotiveerde jongenslaboratoria. Omdat Labradors tot de top 10 van intelligentiehonden behoren, kunnen ze beginnen met het leren van instructie in minder dan 5 proeven. Een andere theorie is dat toen de chocolade Labrador een plotselinge, korte piek in populariteit had, onverantwoordelijke fokkers prioriteit gaven aan het doorgeven van vachtkleur boven het doorgeven van werkende genen.

Ondanks de moeilijkheid om de intelligentie van een hond te meten, worden labrador retrievers beschouwd als een van de slimste hondenrassen. Border Collies, Poedels, Dobermanns en Duitse herders vallen allemaal in dezelfde inlichtingengroep als Labradors. Enkele algemeen aanvaarde overtuigingen zijn dat gele Labs lui zijn, chocolade Labs hyperactief zijn en zwarte Labs de beste jagers zijn. Labradors zijn erg oplettend en ze kunnen leren hoe ze deuren en poorten kunnen openen door te kijken hoe je het doet.

Wat de kleur ook is, de Labrador Retriever blijft een favoriet ras vanwege zijn schattige, vriendelijke en intelligente karakter, waardoor hij in alle opzichten extreem trainbaar is. Uit de studie bleek dat Duitse herders, golden retrievers, poedels en labradors bijna 250 signalen, tekens en woorden konden leren. Hoewel de IQ-niveaus van specifieke honden veranderen, beschouwen de meeste eigenaren Labradors als een hoge aanpasbare cognitie. Als je ooit een Labrador hebt gehad of er momenteel een traint, zie je waarschijnlijk snel hoe intelligent ze zijn.

Maar het zijn hun uitzonderlijke herinneringszintuigen en het vermogen om zich snel aan te passen aan nieuwe locaties en scenario's die hen echt slimme labrador maken. .