Welke kleur labrador is het populairst?

Black Labradors zijn de meest populaire kleur van Lab. Ze zijn meestal effen zwart zonder andere kleuren, markeringen, of vlekken, met uitzondering van een toegestane kleine witte vlek op de borst. De zwarte kleur in Labs is het dominante kleurgen en de kans is groter dat je zwarte Labs ziet als gevolg hiervan. Black Labradors zijn al lang favoriet als jachthonden, maar zijn ook geweldige huisdieren, metgezellen en behendigheidshonden.

Statistisch gezien zijn Black Labs de meest voorkomende van alle Labrador-kleurvariaties. Dit komt door de manier waarop de vachtkleur wordt geërfd in dit ras. Zonder al te diep in te gaan op een wetenschappelijke verklaring hiervoor, zijn er negen verschillende mogelijke gencombinaties voor vachtkleur. Vier hiervan leiden tot een zwarte vacht, drie tot geel en slechts twee tot chocolade.

Vanwege willekeurige kans vormen Black Labs bijna de helft van alle Labradors. De Black Labrador is de originele kleur van Labrador en blijft populair in de Verenigde Staten. Black Labs komen het meest voor. Ze zijn oorspronkelijk opgeleid om vissers te helpen.

Ze zijn goede jachtgenoten en goede huisdieren. Black Labradors zijn intelligent en gemakkelijk te trainen. Het ras kan goed overweg met kinderen en is loyale metgezellen. Black Lab is de meest populaire kleur voor jachthonden of jachtgenoten.

De Labrador-site vertelt hoe zwart al eeuwenlang de meest voorkomende is. Dit komt grotendeels door genetica omdat ze het dominante gen hebben. Dit is anders dan de twee andere officiële kleuren die in Labs te vinden zijn. Er is nog veel meer te weten over elk van de Labs, dus blijf lezen om erachter te komen welke kleur Labrador het meest geschikt is voor jou.

Bij herhuisvesting van reddingscentra heb je waarschijnlijk niet de keuze uit kleur, maar je krijgt de kans om een mooie Labrador een beter leven te geven. De Labrador-site neemt deel aan het Amazon EU Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om sites een manier te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar Amazon. Het werd opgericht om het fokken van zuiver gele labrador retrievers aan te moedigen en om het beste type werkhond te behouden, principes waar het vandaag de dag trouw aan blijft. De gele Labrador wordt geassocieerd met blindengeleidehonden, de zwarte Labrador met jachthondwerk en de chocolade Labrador met dierenverblijven en de showring.

Pippa Mattinson is de bestverkopende auteur van The Happy Puppy Handbook, het Labrador Handbook, Choosing The Perfect Puppy en Total Recall. Naar mijn mening geloof ik dat de verschillende eigenschappen die mensen toekennen aan de drie kleuren Labradors allemaal gebaseerd zijn op anekdotische verslagen. Hoewel populair voor hoogopgeleide rollen, en natuurlijk erg fotogeniek en daarom vaak gebruikt in liefdadigheidsliteratuur, kan de gele Labrador nog steeds een prachtig huisdier zijn en ook populair zijn in de showring. Geel werd al snel populair als de beste labradorkleur, versterkt in 1924 door de oprichting van de Yellow Labrador Club.

Wat uw kleurvoorkeur ook is, het is de moeite waard om in gedachten te houden dat Labradors zijn onderverdeeld in twee vrij verschillende soorten, show en veld. Gele Labradors zijn de kleinste op basis van een Britse studie waaruit bleek dat de Yellow Labs minder wegen dan Black and Chocolate Labs, maar de grootste factor om te bepalen welke kleur Lab het kleinst is, is het geslacht van de hond. Net als hun chocoladebroers en -zussen erven Silver Labs helaas enkele extra gezondheidsproblemen en hebben ze de neiging om een korter leven te leiden dan zwarte en gele labradors. rode labs zijn zeldzamer dan Yellow Labs, simpelweg omdat het het meest voorkomt om een lichtbruine of gelige vacht te zien in plaats van een diepere rode kleur.

Gedurende verschillende generaties is het gele lab lichter van kleur en kan tegenwoordig elke tint geel tot reekalf zijn.