Zijn foxred labs puur gefokt?

Het Red Fox Lab, ook wel bekend als de Ruby Labrador, is een prachtige hond. Hij is een Labrador Retriever zoals elke andere, maar met de kleur van een rode vos. Ondanks dat hij als rood van kleur wordt bestempeld, is hij technisch gezien gewoon een diepere tint van de traditionele gele Labrador. Sommige mensen beweren dat rode labs worden gekruist met een Vizsla en niet echt raszuiver zijn.

Dezelfde beweringen zijn gedaan over Silver Labradors. Ze zijn een echte, puur gefokte Labrador, met een geschiedenis die teruggaat tot de vroegste dagen van het ras. Eigenlijk is er niets te twijfelen aan de zuiverheid van het ras, aangezien we de geschiedenis van Fox Red Labs al bespraken. fox red labradors zijn raszuivere Labradors met een donkerdere vachtkleur geërfd van zijn voorouders.

De AKC en alle andere grote kennelclubs over de hele wereld erkennen het fox red lab als een raszuiver en een tint geel. Het red fox lab is een gespierde, stevige hond met een brede schetel, grote kop en sterke kaak. Ze hebben vriendelijke, expressieve ogen en slappe oren die aan de zijkanten van hun hoofd hangen. Witte vlekken op de borst komen vrij vaak voor bij Yellow Labradors en aangezien het rode lab in wezen een Yellow Lab is, hebben ze er waarschijnlijk ook een.

Als resultaat van het fokken voor de blekere tint, werden Red Labs selectief gefokt en daarom zijn ze nu zeldzaam. Daarom komen Labradors met deze Fox Red-kleur volgens de rasstandaard in aanmerking om deel te nemen aan de showring, zolang ze maar een effen kleur hebben. De vossenrode labrador is geen afzonderlijk herkende kleur door de grote kennelclubs over de hele wereld. We hadden een fox red lab teef in de jaren 90, ze kwam uit de Chasend lijn (Chasend Bronze Eagle) de fokker fokte choc's zwart geel %26 rode labs, ze had toen ongeveer 19 werkende geweerhonden.

Er is niet zoveel controverse rond de Fox Red Labrador in vergelijking met sommige van de andere gekleurde Labradors, zoals het zilveren Lab, maar toch zijn er enkele Labrador-liefhebbers die hem niet als een raszuivere Labrador beschouwen. Ik heb een fox red Lab en zal haar dit jaar fokken met een ander fox red lab, stuur me een e-mail als je geïnteresseerd bent. Dit is wetenschappelijk bewezen; de POMC is het deel van het DNA van honden dat hen vertelt dat ze zich vol voelen, en de Labrador heeft dit niet. Wanneer u op zoek bent naar een Labrador Retriever-puppy van een specifieke kleur, moet u extra oppassen dat u niet wordt opgelicht.

Helaas, om deze redenen, als het tonen van je Labrador in ieder geval een belangrijke factor is, dan moet je overwegen om een meer traditioneel gekleurde Labrador te kopen of accepteren dat je pup in het nadeel kan zijn, zelfs als hij een van de beste in de show is. Maar volgens AKC kunnen gele Labradors in kleur variëren van vosrood tot lichte crème met variaties in schaduw op de oren, rug en onderkant van de hond. Op voorwaarde dat ze als puppy grondig zijn gesocialiseerd en zijn blootgesteld aan veel verschillende positieve ervaringen, staat Red Fox Labs erom bekend zeer vriendelijk te zijn tegenover volslagen vreemden. Net als hun neef, de Red Golden Retriever, worden Labs met deze roodbruine jassen als controversieel beschouwd, simpelweg omdat ze niet aan de traditionele verwachtingen voldoen.

Mannelijke Red Labradors moeten tussen de 22,5 en 24,5 inch (57 tot 62 cm) lang zijn, terwijl vrouwelijke Red Labradors 54 tot 59 cm (21,5 tot 23,5 inch) moeten zijn. De mooie gembervacht van rode labradors is het enige dat hem onderscheidt van elke andere Labrador Retriever.