Komen rode vossenlaboratoria veel voor?

Maar in een omkering van de trend van vandaag, waren in de begindagen van het ras de meer voorkomende tinten geel die bestonden donkergeel tot vossenrood. Een fox red Lab is geen apart ras, maar gewoon een kleurvariatie van het gele spectrum van Labrador Retrievers. Hun jassen zijn donkerder dan je typische gele Labrador, met overal rode highlights. Als Labradors wilde dieren waren, zouden rode jassen inderdaad zeldzaam zijn.

Het e-gen dat de productie van eumelanine uitschakelt, is zelf recessief. Puppy's hebben dus alleen jassen op het gele spectrum als ze het e-gen van beide ouders erven. Vervolgens wordt de exacte hoeveelheid pheomelanine die puppy's produceren gemoduleerd door een of meer andere genen, om crème of rode vacht te produceren. Als resultaat van het fokken voor de blekere tint werden rode labs selectief gefokt en daarom zijn ze nu zeldzaam.

De rode vos Labrador Retriever klinkt misschien als een kruising, maar het is slechts een kleurvariatie van de traditionele Labrador Retriever. Zoals hun naam al doet vermoeden, lijken ze op de rode vos vanwege hun unieke jassen. Deze honden hebben een vacht die donkerder is dan het gele Lab, met overal rode highlights. Dit geeft de honden een roodachtige vachtkleur die zich onderscheidt van andere Labs.

Red Fox Labrador Retrievers hebben nooit zwarte, crème of bruine aftekeningen. Ter informatie, zilver- en houtskoollaboratoria zijn andere kleuren die momenteel niet worden herkend door AKC. Technisch geclassificeerd als een donkerdere tint geel, in plaats van een kleur op zich, is de diepe vossenrode kleurvariatie zeer zeldzaam. Een red fox lab is misschien ook de juiste hond voor jou, als je een slimme, energieke hond wilt om veel tijd te besteden aan trainen en communiceren.

Alle hondenrassen kunnen een onaangename geur afgeven als ze niet regelmatig worden gewassen, maar rode vossenlaboratoria zijn misschien wel de ergste van allemaal. Af en toe hebben Red Fox Labs iets diepere roze kenmerken rond hun snuit, hetzij in huidpigmentatie of huid. Erger nog, hun gele en rode vacht komt meestal overal voor als ze hun jassen afwerpen of uitblazen omdat deze beter zichtbaar is. In de moderne tijd worden veel Red Fox Labs ingezet als therapiehonden om vreugde en geluk in het leven van anderen te brengen.

Goed opgeleide laboratoria zullen hun territorium en familie beschermen door mensen te blaffen en te waarschuwen als ze zich bedreigd voelen. Eigenaren weten het verschil misschien niet, maar echte vossenrode labradors hebben een vachtkleur die niet te onderscheiden is van een vos. Er is veel te weten over dit prachtige hondenras, dus blijf lezen om meer te weten te komen over het bezitten van een red fox labrador Retriever. Sommige mensen beweren zelfs dat dit soort Labs onethisch zijn gefokt om te profiteren van de zeldzame kleuring.

Bijvoorbeeld, een fox red labrador retriever heeft de neiging atletischer te zijn en een Vizsla is aanzienlijk kleiner. Hoewel rode highlights te zien zijn in de vacht van een Red Fox Labrador Retriever, is de waarheid dat deze honden gewoon een donkerdere kleur geel hebben. De schaduw van geel die nodig is om de rode kleur te produceren, wordt geregeld door een pigment genaamd pheomelanine dat wordt gecontroleerd door nog eens twee verschillende sets genen, A en C.